Datum:

11.10.2018. 21:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Čelnici kompanije Renault još uvek nisu odlučili da li da zamene MPV modele Scenic i Grand Scenic potpuno novim automobilima.

Naime, tokom jednog intervjua je šef kompanije Renault, Tijeri Bolore priznao da popularnost SUV modela koja je u stalnom porastu ugrožava modele kao što su Scenic i Grand Scenic, te da su zbog toga on i ljudi iz njegove kompanije primorani da dobro razmisle o budućnosti ova dva modela.

„Kada je reč o sledećoj generaciji tih modela, postavlja se pitanje: da li ćemo tokom sledeće decenije imati samo SUV ili će još uvek postojati i MPV modeli? Trenutno smo zadovoljni onime šta radimo sa modelom Scenic, ali segment se iz godine u godinu menja. Za sada, ispunjavamo potrebe naših mušterija“, naveo je on.

Iako su MPV modeli poput Scenic i Grand Scenic nekada bili veoma popularni porodični automobili, njihovo mesto su u poslednjiih nekoliko godina zauzeli SUV modeli koji su postali primarni izbor kupaca koji žele prostor, udobnost i praktičnost. Takođe su postali i statusni simbol, ali i lepša alternativa MPV modelima.

Sudeći po rečima šefa evropskog ogranka kompanije Renault, Žan-Kristofa Kuglera, modeli Scenic i Grand Scenic su i dalje dovoljno popularni, te njihova proizvodnja neće skoro biti obustavljena.

Međutim, alternative modelima Scenic i Grand Scenic postoje i u gami same kompanije Renault u vidu modela Captur, Kadjar i Koleos. Ovi modeli čine trećinu ukupnog broja prodatih automobila kompanije Renault.

U svakom slučaju, ostaje nam da vidimo da li će MPV modeli opstati u svetu u kome su najpopularniji upravo SUV modeli. 

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)