Datum:

17.12.2015. 16:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4701 pregleda

Renault i Nissan preduzimaju korake u cilju ograničavanja uticaja na njihovo poslovanje Twituj ovo!. Ove mere, koje su najavila oba proizvođača nakon sastanaka odbora u Parizu i Tokiju, trebalo bi da obezbede zdravu distancu između dve kompanije. Pored toga, cilj je da se ograniči uticaj francuskih vlasti na njihov biznis.

Ovi koraci su preduzeti kao odgovor na investicione poteze države Francuske. Vladin investicioni ogranak, poznat pod imenom „Agence des Participations de l Etat“, kontrolisao je 15 odsto Renaultovih deonica, da bi u aprilu povećao procenat na 19,73 odsto. Ovo je izazvalo zabrinutost u Renaultu, i sumnje da vlada želi da diktira proizvodne procedure i favorizuje francuske pogone u odnosu na druge lokacije. S obzirom na to da Renault poseduje 43 odsto Nissana, japanski proizvođač se takođe zabrinuo u vezi sa potencijalnim mešanjem francuskih vlasti u proizvodnju.

Da bi ublažili zabrinutost, Renault, Nissan i Vlada Francuske su došli do dogovora u vezi sa tri ključna pitanja. Ono što je najvažnije, uprkos gotovo 20 odsto udela, francuskim vlastima će biti dozvoljeno samo 17,9 odsto glasačkih prava u Renaultu (što će biti povećano na 20 odsto pod određenim okolnostima). Renault će takođe biti ograničen što se tiče mešanja u Nissanov menadžment. Sa svim ovim merama, Nissan neće tražiti više glasačkih prava od 15 odsto udela kojeg ima u Renaultu.

Renaultov odbor je potvrdio svoje poverenje u Karlosa Gona. Po jedinstvenim uslovima alijanse, Gon obavlja funkcije predsednika i izvršnog direktora kako Renaulta tako i Nissana.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)