Datum:

02.08.2020. 9:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Grupa Renault objavila je da se Alejandro Mesonero-Romanos pridružuje njenom dizajnerskom timu od 1. oktobra 2020. Mesonero-Romanos će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsedniku Odeljenja za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault.

Alejandro Mesonero-Romanos (52) je bivši direktor Seatovog odeljenja za dizajn gde je od 2011. bio zadužen i za dizajn modela Ateca, Arona i Tarraco. Dizajnirao je i petu generaciju modela Ibiza, najnovije verzije modela Leon kao i modele Cupra Formentor i el-Born. Za potpunu obnovu Seatove palete osvojio je 2018. godine Eurostarsovu nagradu za dizajn.

Pre toga, Mesonero-Romanos je učestvovao u nekoliko projekata za marke SEAT, Volkswagen, Audi i Lamborghini u okviru Odeljenja za spoljašni dizajn Volkswagenovog evropskog dizajnerskog centra (Grupa Volkswagen).

U isto vreme, Grupa Renault je objavila da će se od decembra 2020. njenom dizajnerskom timu pridružiti Gilles Vidal.

Vidal (48) je bio direktor Peugeot-ovog Odeljenja za dizajn od 2010. Marka je pod njegovim vodjstvom obnovila svoj vizuelni identitet i pozicionirala se na viši nivo sa modelima kao što su 3008 i 508. U okviru Grupe PSA bio je zadužen i za oblikovanje korisničkog iskustva (UX), razvoj korisničkog okruženja (UI) a predvodio je i razvoj Peugeot-ove dizajnerske laboratorije.

Gilles Vidal je proveo čitavu karijeru u Grupi PSA. Od 1996. bio je zaposlen u Citroënu, prvo u odeljenju za spoljašnji dizajn, zatim u odeljenju za dizajn unutrašnjosti, a nakon toga i kao voditelj tima za dizajn modela Citroën C4 i C4 Picasso. Pre nego što se pridružio marki Peugeot 2009., učestvovao je i u proizvodnji Citroënovih konceptnih vozila kao i razvoju naprednog dizajna.

Sportskim žargonom rečeno, dva vrhunska transfera u sred pandemijske godine, da ne kažemo prelaznog roka, pokazatelj su da Renault planira da se povrati na tron najboljeg dizajna među proizvođačima automobila, pa bogami i da napadne „ligu šampiona“ odnosno premijum segment u tom pogledu. A možda je samo reč o paroli „bolje da ih nemamo protiv sebe, pa taman ne radili ništa i za nas“.

Izvor: Vrele gume

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)