Datum:

01.09.2018. 9:38

Autor:

Ina Poljak

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Renault će postati jedan od prvih mejnstrim proizvođača automobila koji će u svojoj gami imati kupe-SUV model nakon što koncept Arkana počne da se proizvodi sledeće godine.

Međutim, za sada, Arkana je koncept automobil (iako je jasno da je reč o pretprodukcijskoj verziji). Predstavnici francuskog proizvođača su naveli da Arkana predstavlja “kombinaciju elegantnosti i udobnosti limuzine u SUV ruhu”. Moramo priznati da Arkana zapravo izgleda sjajno.

Naime, ovaj koncept predstavlja uvid u novi krosover koji će pripadati C segmentu automobila i koji će se prodavati širom sveta, nakon što serijska verzija i zvanično bude predstavljena u Rusiji sledeće godine. Međutim, navodi se da Arkana, nažalost ipak neće stići do Evropskog tržišta.

Kada je reč o dizajnu, Arkana je zapravo sportski automobil sa visokim klirensom koji je postavljen na točkove veličine 19 cola. Međutim, on zaista izgleda elegantno zahvaljujući detaljima kao što su “padajući”, panoramski krov i hromirani detalji.

Posmatrano iz profila, Arkana zaista više liči na povišeni sedan nego na krosover-kupe model, a ističe se prepoznatljivi dizajnerski pravac francuskog proizvođača sa farovima u obliku slova C i maskom (rešetkom) hladnjaka.

Nakon što i zvanično bude predstavljen sledeće godine, Arkana će stići u prodajne salone u Aziji i na drugim tržištima (sem evropskog). Renault je za premijeru koncept modela izabrao Moskvu zbog, kako se navodi, činjenice da je broj njihovih automobila koji je prodat prošle godine činio trećinu ukupne prodaje automobila u Rusiji (448.270 vozila).

Takođe, Rusija je drugo najveće tržište po broju prodatih automobila francuskog proizvođača, a cilj je da do 2022. godine ona pređe na prvo mesto.

Na kraju krajeva, ideja za model Arkana je i potekla zbog Rusije, s obzirom da je na razvoju tog automobila radio veliki broj timova iz te zemlje.

Još uvek nisu poznati nikakvi detalji o specifikacijama ovog modela, ali se zna da će se on proizvoditi u istom postrojenju kao i model Kaptur, sa kojim najverovatnije i deli veliki broj komponenata.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)