Datum:

30.10.2018. 9:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Proizvođač električnih automobila, kompanija Tesla, ostvarila je rekordan kvartalni profit od 311,5 miliona dolara.

Za ovakav profit zaslužna je brza isporuka automobila, a ovo je tek treći put da Tesla objavljuje svoj kvartalni profit u 15-godisnjoj istoriji.

Ovo predstavlja pobedu izvrsnog direktora Tesla Ilona Maska, koji je ranije ove godine svojim investitorima obećao profit.

Mask je u pismu svojim investitorima istakao da je ovaj kvartal “istorijski” ističuci da je to rezultat firmine “genijalnosti i napornog rada”.

Poslednji uspesan kvartal Tesla je imao 2016. godine, a Mask je dodao da posle ovog, istorijski uspesnog kvartala, Tesla ima sansu da i u četvrtom kvartalu bude profitabilan.

Samo sat vremena nakon ove vesti, akcije ove kompanije su skočile vise od 10 odsto u trgovanju u Njujorku.

Kompanija Tesla, koja nikad nije prijavila godisnju dobit, bila je pod određenim pritiskom nakon sto je povećala potrosnju za lansiranje modela 3, najnovijeg automobila namenjenog sirem trzistu.

Nakon porasta broja narudžbina prosle godine, ova kompanija je pokusala da ispuni ciljeve proizvodnje i isporučuje brze automobile svojim kupcima.

To je izazvalo zabrinutost oko Teslinih finansija i mogućnost da bi kupci mogli da budu nestrpljivi pa da će zbog toga otkazivati svoje rezervacije.

Međutim, manje od jedne petine, od otprilike 455.000 rezervacija je otkazano, prenosi B92.net.

Zasluge, osim brzoj isporuci, pripadaju i proizvodnji koja je u tom periodu isporučila vise od 800.000 vozila, od kojih je 60 odsto model 3s.

Foto: N. Fifić, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)