Datum:

18.12.2016. 11:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Južnokorejska kompanija “Kija motors” je krajem novembra dostigla novu prodajnu prekretnicu – prvi put u svojoj istoriji je u Evropi zabeležila 400.000 prvi put registrovanih vozila u jednoj godini. To je mnogo bolje od prošlogodišnjeg, takođe rekordnog rezultata od 384.790 vozila, za što im je trebao ceo jedan mesec više.

Sa ovogodišnjim povećanjem prodaje “Kijin” tržišni udeo na evropskom tržištu vozila narastao je na 2,9 odsto. Prodajnom uspehu je između ostalog doprineo i ulazak u nove klase, što je još dodatno ojačalo reputaciju “Kije” kao proizvođača atraktivnih vozila visokog kvaliteta.

Mihael Kol, izvršni direktor u “Kija motors Evropa”, kaže da su “Kijini” dizajnerski i razvojni timovi obogatili ponudu svežim i privlačnim modelima, koji su vrlo popularni kod evropskih kupaca, “što će nam nesumnjivo pomoći kod ostvarivanja organskog rasta u 2016. godini”.

Novi hibridni krosover “niro”, koji se kod nas očekuje početkom iduće godine, već se potvrdio kao veliki hit, jer su kupci širom Evrope od početka prodaje u julu naručili čak 23.000 primeraka. Prodaja novog “sportidža” i dalje raste, a u odnosu na 2015, veća je za čak 35 odsto. U prvih 11 meseci ove godine novi “sportidž” je sa ukupno prodatih 105.317 vozila premašio celokupnu prošlu godinu.

Ponudu “kija optime” je dopunio dolazak prvih primeraka nove varijante “sportsvagon” priključnog hibrida i sportskih varijanti GT. Nove varijante su mnogo doprinele rastu od neverovatnih 214 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Trenutno novi “sportsvagon”, koji na naše drumove stiže početkom iduće godine, predstavlja skoro dve trećine (65 odsto) prodaje “optime” u Evropi. Bogatija ponuda nove “optime” povećava “Kijinu” popularnost u D klasi, pogotovo među flotnim kupcima.

Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od tri miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)