Datum:

25.09.2016. 17:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedno su fabričke deklaracije o munjevitosti, snazi. Ko želi da potvrdi svoje reči, bar u automobilskom svetu, mora to i da dokaže na legendarnoj stazi u Nirburgringu u Nemačkoj.

„Alfa romeo“ „đulija kvadrifoljo” se na čuvenom Nirburgringu, samo nekoliko dana posle početka prodaje, pojavila sa automatskim menjačem i odmah oborila rekord u svojoj klasi – legendarni “Nordschleife” ova strela je preletela ya 7,32 minuta!

“Đulija”, opremljena snažnim 2,9-litarskim 6V turbo-benzinskim motorom od 510 KS, ima maksimalnu brzinu od 307 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 3,9 sekundi, te najveći obrtni momenat od 600 Nm. Verzija modela sa automatskim prenosom izvedena je sa 8-brzinskim prenosnim mehanizmom ZF, kalibrisanim tako da menja brzine za svega 150 milisekundi, kada se izabere trkački režim.

Novi prenosni mehanizam izveden je sa blokirajućim kvačilom, radi moćnog prenosa ubrzanja pri prebacivanju brzina. Pored toga, zavisno od izabranog režima, moguće je optimizovati “glatku” promenu brzina, udobnost i lakoću vožnje u svim oblastima upotrebe, uključujući gradski saobraćaj, uz efikasniju potrošnju goriva i smanjenje emisije izduvnih gasova u odnosu na verzije sa manuelnim prenosom.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)