Datum:

03.06.2019. 21:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je da je 30. maja završila rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Kraljevo – Raška i da je saobraćaj u potpunosti normalizovan.

Rekonstrukcija ovih tunela između Kraljeva i Raške, ukupne dužine oko 4,3 kilometra, trajala je od 4. marta i obuhvatila je zamenu kolosečnog materijala, šina, pragova i tucanika, mašinsko regulisanje koloseka, kao i čišćenje odvodnih kanala, navodi se u saopštenju.

Reč je o tunelima „Bela Glava“, „Polumir“, „Bojanić“ i „Dželep“, a poslednji put njihova rekonstrukcija rađena je još 1961. godine.

Nakon završetka radova u ovim tunelima, putnički železnički saobraćaj između Kraljeva i Raške u potpunosti je normalizovan, jer je tokom njihove rekonstukcije za putnike na ovoj relaciji bio organizovan autobuski prevoz.

„Infrastruktura železnice Srbije“ ove godine rekonstruisaće ukupno 27 tunela na srpskim prugama, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosiće nešto više od milijardu dinara.

Pored četiri tunela između Kraljeva i Raške, u toku je i rekonstrukcija četiri tunela između Banje Koviljače i Zvornika, a početkom juna počinju i radovi u još četiri tunela između Bora i Majdanpeka.

Pored toga, planirano je da do kraja jula bude završena i rekonstrukcija 15 tunela na „Šarganskoj osmici“ , što od izgradnje pruge Mokra Gora – Šargan Vitasi nikada do sada nije urađeno, navedeno je u saopštenju.

Foto: Tanjug, Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)