Datum:

19.12.2013. 10:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5697 pregleda

Ne prestaju malverzacije oko registrovanja automobila. Udruženje osnivača tehničkih pregleda upozorava da pojedine firme nesavesno rade i daju „papire” i bez pregleda vozila.

Iako je prosečna starost vozila u Srbiji veća od 15 godina, još je moguće zaobići tehnički pregled. Na to upozoravaju iz Udruženja osnivača tehničkih pregleda Srbije (UOTP) i traže od države da hitno reši ovaj problem.

– Pojedini tehnički pregledi nesavesno rade, pa je moguće da dobijete „papire“ i bez dovoženja vozila na liniju jer je takvima bitno da samo prodaju polisu osiguranja i da dobiju proviziju – kaže za „Novosti“ Trifun Stojanović, predsednik UOTP.

Zato velikom broju od oko 1.250 tehničkih pregleda u Srbiji preti zatvaranje tvrdi Stojanović, jer su svi koji rade savesno u suštini kažnjeni. On kaže i da su se više puta obraćali Ministarstvu saobraćaja, ali i Ministarstvu trgovine sa zahtevom da se zaustavi haos.

– Tražili smo da se shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja uvede obavezno fotografisanje automobila na liniji tehničkog pregleda, ali i da se zakonski propiše minimalna cena usluge – kaže Stojanović, predsednik UOTP, čije su zahteve podržali i Asocijacija tehničkih pregleda vozila, Nacionalna asocijacija tehničkih pregleda i pojedine osiguravajuće kuće.

Procene su da Srbija godišnje gubi oko milijardu dinara zbog tehničkih pregleda na crno, a materijalna šteta koja je nastala u saobraćajnim udesima izazvanim neispravnim vozilima je mnogostruko veća.

Broj poginulih i povređenih lica je nešto što bi, ako ne ništa drugo, opominje Stojanović, moralo da natera nadležne da što brže deluju!

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)