Datum:

27.11.2010. 13:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7063 pregleda

Prestižna nagrada za dizajn ”Red Dot” svečano je dodeljena konceptu Opel Flextreme GT/E na ceremoniji koja je održana u Singapuru. ”Red Dot” spada među najpriznatije nagrade za dizajn u svetu i ove godine imala je preko 12.000 prijava iz 60 zemalja. U Singapuru je bila dodeljena za najbolji dizajn koncepta. Ova naglada se dodeljuje od strane međunarodnog žirija u kategorijama inovacije, funkcionalnosti i kvaliteta.

Drugih šest Opelovih modela  (Astra, Insignia, Flextreme koncept iz 2007. godine, Opel GT, Astra GTC  i Astra G iz 1998. godine) doživelo je da ih objave u godišnjaku ”Red Dot” takmičenja u dizajnu. “Veliki broj kvalitetnih prijava je omogućio da ovo takmičenje predstavlja veliki izazov i prema tome, osvajanje nagrade Red Dot je izvanredan uspeh”, rekao je Ken Koo, predsednik Red Dot nagrade za dizajn za region Azije.

“Primiti nagradu od tako prestižne organizacije u potpunosti potvrđuje da je Opel još jednom na pravom putu pružajući smeo i dinamičan stil, prilagodljivost i umetničku inovaciju”, izjavio je Mark Adams, potpredsednik odeljenja za dizajn pri Opelu/Voksholu.

Koncept Opel Flextreme GT/E osmišljen je u evropskom centru za dizajn u Riselhajmu, a doživeo je premijeru u martu 2010. godine na Salonu u Ženevi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)