Datum:

31.01.2017. 10:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

„Avtovaz“ je najavio da će na Salonu u Moskvi naredne godine predstaviti novu generaciju „lade 4×4“, ali niko iz ruske kompanije ne može da potvrdi da li će legendarna „niva“ zadržati originalnu formu ili će postati klasična SUV.

U „Avtovazu“ postoji struja koja želi da nova „lada 4×4“ bude bazirana na „dačiji daster“, odnosno „renou daster“ (u Rusiji se prodaje pod znakom Renoa) i da se kao potpuno moderan automobil ponudi i na drugim većim evropskim tržištima. „Tvrda struja“, međutim, insistira da „lada 4×4“ ostane automobil koji su 100 odsto razvili inženjeri iz Toljatija, da dolazi samo sa pogonom na svim točkovima i da nastavi da koristi uzdužno postavljen motor „domaće proizvodnje“, najverovatnije 1,8-litarski benzinac. „Lada 4×4“ bi trebalo da ostane model namenjen isključivo za vozače u Rusiji sa fantastičnim terenskim sposobnostima.

Predstavnici „Avtovaza“ su, kako bi umirili javnost, pustili saopštenje da „kompanija trenutno istražuje najbolju opciju za platformu lade 4×4 kako bi automobil prati globalne trendove u segmentu SUV modela sa 4×4 pogonom“. Takođe, testiraju se motori snage do 200 KS. Iz svega, može da se zaključi da će „Avtovaz“, ipak, odlučiti da iskoristi maksimum iz saradnje sa grupacijom Reno-Nisan, odnosno da će nova „lada 4×4“ biti jeftinija i izdržljivija verzija „dastera“.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)