Datum:

15.11.2010. 16:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

4 komentara 12566 pregleda

Već neko vreme je javnosti poznato da između ova dva čuvena proizvođača automobila postoje izvesna koškanja i netrpeljivost. Sukob je oduvek bio prilično otvoren i, samim tim, medijski propraćen, pa samo tako mogli biti svedoci obračuna ova dva bavarska proizvođača preko novina, bilborda, interneta. Borbi su se u jednom momentu pridružili i Lexus i Subaru. Pitanje koje se sada postavlja je – da li je rat konačno gotov?

I dok odnos BMW-a i Audi-ja varira od partnerstava, saradnje i kolegijalnosti sve do medijske bitke u kojoj se sredstva ne biraju, svoj vrhunac ova borba je dobila nakon što je Audi svojim prodajnim rezultatima zapretio ekipi iz Minhena. Još jedna ilustracija burnog odnosa ove dve kompanije smeštena je u vremenski period od pre četiri godine, kada je Audi osvojio titulu južnoafričkog automobila godine, a BMW je to propratio posprdnom reklmamom koja glasi: ”Čestitke Audi-ju od osvajača svetske titule za automobil godine”. Iz Audi-ja je, spremno, odgovoreno da se ”zahvaljuju” na čestitkama.

U sukobu titana mnogi vide mesto za sopstvenu promociju, pa je tako Subaru i jednom i drugom rivalu, nakon osvajanja titule za motor godine, i BMW-u i Audi-ju čestitao na osvajanju izbora za mis. Koškanju se pridružio i Lexus, povlačeći i Mercedes u sukob, no, ova provokacija je od strane nemačkih ekipa potpuno ignorisana, dok su, istovremeno, nastavili međusobno odmeravati snage.

Kako se razrešio ovaj sukob sa dugom istorijom i da li je uopšte završen? Kulminaciju možete videti u galeriji slika, kao i pokušaj Bentley-a da uzme učešće u ovom medijskom cirkusu velikana automobilske industrije.

Kako god, činjenica je da sva ova dešavanja imaju fantastično dobar marketinški okvir, pa se o onome što je istinski iza sukoba može samo posredno zaključivati.

4 komentara
 1. Strahinja

  Zar je moguće da ste toliko nepismeni?!
  ”Čestitke Audi-ju od osvajača svetske titule za automobil godine”
  “kada je Audi osvojio titulu južnoameričkog automobila godine”
  Zar je toliko teško prevesti šta piše na plakatima?
  Svaki put kad posetim ovaj sajt uočim gomilu grešaka…

 2. Na plakatu jasno piše: ”Čestitke Audiju za osvajanje titule južnoameričkog automobila 2006. godine (Congratulations to Audi for winning South African Car of the Year 2006)”, a malo dalje u potpisu stoji: ”od osvajača svetske titule za automobil 2006. godine (from the winner of the World Car of the Year 2006)”. Evenutalna greška iz teksta je što nije pomenuta godina (2006), mada je ta informacija za sam tekst irelevantna. Ako biste bili dovoljno ljubazni pa mi kazali šta vam tačno u tekstu nije jasno, rado ću Vam pojasniti. Ukoliko uočavate greške u drugim tekstovima, ne vidim šta bi Vas sprečilo da nam te greške i predočite.

  U svakom slučaju, najlepše Vam hvala na kritici. Bez njih ne bismo rasli i bivali sve bolji. Pozdrav,
  Ina Poljak

 3. carlo veliki

  He, he, mozes da brises do sutra ali strani jezici ti slabo idu, axaxaxaxaxxaxa.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)