Datum:

25.07.2020. 21:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Broj hibridnih i električnih automobila na putevima u Srbiji, kao i interesovanje za njih, polako rastu, sa ukupno 102 registrovana putnička vozila na električni pogon i 1.416 registrovanih hibridnih putničkih vozila, prema podacima sajta “Polovni automobili”, koje je dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako navodi sajt Polovni automobili, samo u 2020, broj električnih i hibridnih vozila u Srbiji uvećan je za više od 50 odsto.  

Od ukupnog broja registrovanih hibridnih automobila, čak 564 je prvi put registrovano u prvih šest meseci 2020, odnosno kupljeni su u tom periodu.

Kad je reč o električnim automobilima, prvi put je registrovano 16 vozila na ovaj pogon.  

Takođe, na tržištu je i sve veća ponuda električnih i hibridnih automobila, a na sajtu polovniautomobili.com, iako u odnosu na ukupan broj i dalje skroman, beleži se i rast broja oglasa upravo u ove dve kategorije.  

I dok je početkom 2019. godine na sajtu bila oglašena prodaja tek pedesetak polovnih i nekoliko novih hibridnih automobila i tek jedan, i to nov električni, od oktobra prošle godine taj broj počinje značajno da raste.   

Ipak, ko poželi da kupi električni ili hibridni automobil, moraće da izdvoji nešto veću sumu novca.   Kad je reč o električnim automobilima, u ponudi je najviše BMW i3, čija se cena kreće od 20.000 do 46.000 evra.   

Popularni su i “golfovi” na struju, kao i Fijat 500 u električnoj varijanti.  

S druge strane, ponuda hibridnih automobila je nešto bolja i izbor je veći. I dok se cene novih kreću od 17.000 evra, pa naviše, polovni hibridni automobili starije generacije mogu se kupiti već za 4.000 evra.  

I dok je pre samo godinu dana bilo gotovo nezamislivo, u poslednje vreme često se među oglasima na polovniautomobili.com nađe, danas, slobodno se može reći, automobilska marka oko koje se diže najveća prašina u medijima – Tesla.   

U zavisnosti od modela, generacije i godine proizvodnje, cena Tesle na našem tržištu kreće se od 45.000 evra do više od 100.000 evra. Novog Teslu još uvek ne možete da kupite u Srbiji, ali, ako se nastavi ovakav trend, verovatno nije daleko dan kada će i to biti moguće, navodi se na sajtu “Polovni automobili”.

(Foto: REUTERS/Antonio Bronic/File Photo)

Izvor: N1
0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)