Datum:

05.08.2014. 22:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5442 pregleda

Prodaja automobila putem lizinga u Srbiji porasla je u prvih šest meseci 2014. za 12,6 odsto u odnosu na isti period 2013. godine, a ukupna vrednost novozaključenih ugovora iznosila 53,4 miliona evra.

Povećanju plasmana najviše su doprineli klijenti koji su i ranije imali sklopljene ugovore sa lizing kućama i koji sada ulaze u proces obnove voznog parka.

“Lizing ugovori se uglavnom sklapaju na period od pet godina, nakon čega se klijenti odlučuju da obnove vozni park i sklope nove ugovore o lizingu.

Kako je u periodu oko 2008. godine zabeležen izuzetno veliki broj sklopljenih ugovora koji su u prethodnom periodu istekli, klijetni se sada odlučuju za nove ugovore”, objašnjava Teodora Milenković, generalna sekretarka Asocijacije lizing kompanija Srbije.

“Iako veliki deo lizing prodaje predstavlja finansiranje putničkih vozila, koja u ukupnoj strukturi lizing ugovora u prvih šest meseci 2014. godine zauzimaju 38 odsto, značajno je zastupljeno i finansiranje nabavke komercijalnih i teretnih vozila, kao i mašina i opreme”, ističe ona.

Teodora Milenković očekuje rast lizinga i u narednom periodu, što potvrđuju i najnovija istraživanja koja je sprovela Asocijacije lizing kompanija Evrope (Leaseurope).

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)