Datum:

22.02.2015. 23:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2286 pregleda

Pagani Huayra je jedan od najekskluzivnijih superautomobila na svetu. Pored toga, jedan je i od najbržih. Dakle, ko hoće da bude ekstremno jedinstven i ekstremno brz, treba da kupi ovaj model. Međutim, koliko je brza, Huayra se toliko brzo i prodala…

Iz kompanije je potvrđeno da je kompletna proizvodnja Huayre rasprodata. Ako ste želeli da budete originalni i superbrzi, zakasnili ste. Ipak, Pagani sprema nešto novo za Ženevu, što bi najverovatnije moglo da bude Huayra roudster, mada je moguće i da svetlost dana ugleda neka ekstremna trkačka verzija.

To što je Huayra rasprodata ne znači da je proizvodnja ukinuta. Pagani će nastaviti da ispunjava preostale narudžbine, i s obzirom koliko je „pipava“ proizvodnja egzotičnih superautomobila, to će da potraje. Čak i sa proširenom proizvodnjom koja je uvedena 2012., Pagani može da proizvede tek oko 40 automobila godišnje. To je manje od jednog nedeljno. Oko 40 odsto ide preko „velike bare“.

Bugatti je otprilike istim ritmom proizvodio Veyron, dok je Koenigsegg za skoro 9 godina proizveo tek 115 modela, po proizvodnom ritmu od jednog automobila mesečno. Sva tri proizvođača proizvode „sedmocifrene zveri“, i praktično pripadaju istom tržištu.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)