Datum:

09.04.2015. 16:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3133 pregleda

Fijat-Krajsler grupacija je saopštila da je novi šef dizajna Ralf Žil koji će zameniti dugogodišnjeg italijanskog dizajnera Lorenca Ramaćotija koji je tokom karijere radio za Alfa Romeo, Ferari i Maserati.

Osim što je postao novi šef dizajna, Žil će biti i novi član “Group Executive” odbora koji o okviru firme vodi izvršni direktor Serđo Markjone.

Ovaj korak je svakako prekretnica, posebno za italijanski deo grupacije koja se godinama unazad uzdala u rad Lorenca Ramaćotija. Sa druge strane, Žilovo iskustvo se pre svega tiče rada sa severnoameričkim brendovima, a zaslužan je za idejna rešenja modela “krajsler 300” iz 2005. i poslednjeg Dodž “vajpera”.

On je takođe u vezi sa nekoliko motosport programa, kao i sa SRT performans divizijom, na čijem je čelu bio određeno vreme.

Žil ima diplomu mastera poslovne administracije na Mičigen državnom Univerzitetu i bačelor diplomu Industrijskog dizajna na koledžu za Kreativne studije u Detroitu. Prvi put se zaposlio u Krajsleru 1992. godine.

Žil će preuzeti ogromnu odgovornost rada na širokoj paleti modela koji su najavljeni iz Fijat-Krajsler grupacije, uključujući i budući Maserati “gran turizmo”, ali i veći deo budućih Alfa Romeo modela.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)