Datum:

18.01.2018. 19:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Krajem prošle nedelje radnici u Audiju i BMW-u stupili su u štrajk dok im se ne ispune zahtevi koji se tiču povećanja cene rada i smanjenja radnih sati.

Radnički sindikat IG Metall zahteva povećanje zarada inženjera za 6 odsto. Osim toga, oni traže smanjenje radnih sati na 28 do 35 u trajanju od dve godine (za zaposlene koji imaju decu ili se brinu o starijem ili bolesnom licu), nakon čega se ponovo uspostavlja radna nedelja od 40 sati. Sindikat je takođe upozorio da će u roku od 24 sata napustiti pregovore, ukoliko se proceni da nema zadovoljavajućeg progresa.

Prošle nedelje ovom štrajku pridružilo se 160.000 radnika, uključujući mnoge koji rade u Porscheovim fabrikama.

Rojters prenosi da je zaposlenima ponuđeno povećanje zarade od 2 odsto, plus jednokratni bonus od 200 evra koji će primiti tokom prvog kvartala. Zahtev za smenjenjem radnog vremena sa sada je odbijen.

Prošlog četvrtka, predstavnici sindikata i poslodavaca dogovorili su se da će se obratiti stručnjacima za rešavanje problema u vezi sa radnim satim. Razgovori između ove dve strane biće nastavljeni 24. januara, sa planom da se početkom februara postigne dogovor.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)