Datum:

22.07.2020. 9:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon što su početkom jula posle četvoromesečne pauze konačno počeli da rade, zaposleni u kompaniji Fiat Chrysler Automobiles Srbija u Kragujevcu od danas su ponovo na plaćenom odsustvu. 

Svi radnici od 20. do 31. jula biće na plaćenom odsustvu, a za to vreme primaće naknadu od 65 odsto zarade, rekao je zamenik predsednika Samostalnog sindikata „Fijat Krajsler automobila Srbija“ Nebojša Mandarić. On je za RTS naveo da je razlog za prekid proizvodnje usklađivanje sa potrebama tržišta.

Nakon toga, od 3. do 21. avgusta sledi tronedeljni kolektivni godišnji odmor. Radnici će zatim od 24. avgusta  biti ponovo na plaćenom odsustvu, navodi javni servis.

Teško je izračunati koliko je zapravo fabrika Fiata u Kragujevcu radila u prethodne dve godine. Prošle godine češće su bile pauze sa plaćenim (65%) odsustvom i godišnjim odmorima nego li aktivna proizvodnja. Šta tek reći za ovu godinu i pandemijsku krizu koja je među prvima zatvorila upravo kragujevačko postrojenje na govoto 4 meseca.

Posle dve nedelje julskog „rada“, nova obustava, pa godišnji odmori, i sve tako, smao pitanje je do kada? Do novog „zlatnog doba“ ili do konačnog katanca (italijanski – „katanaćo“)? Sve nam se čini, ovo drugo je bliže. 

Izvor: Vrele gume

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)