Datum:

18.06.2016. 14:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

IEA (International Energy Agency) odlučila je da istraži broj električnih automobila koji trenutno krstare putevima sveta i došla do impresivne brojke veće od milion.

Smatra se da je krajem prošle godine svet dobio i milionito plug-in vozilo, a IEA kaže da je to važna stvar, zato što je aktuelni broj ovih vozila ipak daleko od ambicioznog plana da ih do 2050. bude milijardu, kako bi se dostigao takozvani “2°C” cilj.

Ideja iza ovog cilja je da će globalno zagrevanje veće od dva stepena celzijusa imati veoma ozbiljne posledice, pa je krajnje vreme da se nešto po tom pitanju učini, kako bi se rizik smanjio. Za postizanje ovog cilja najviše se računa na gradove, zato što se u njima nalaze najveći zagađivači vazduha. IEA za 2016. predviđa masovniju pojavu dve nove “zelene” tehnologije na kojima se aktivno radi i koje za cilj imaju da učine da zagrevanje koje je neminovno ne bude veće od pomenuta dva stepena. Te dve tehnologije su električni automobili i solarna, odnosno energija vetra. Srećom, one odlično rade i kada su ukombinovane.

Prošle godine je Industry Insider Report predvideo da će plug-in vozila porasti sa svoje cifre od 350.000 koja je zabeležena 2014. na 1.4 miliona do 2020. Nakon toga se očekuje da će stvari ići mnogo lakše, a kada je reč o konkrentim brojkama, ona bi do 2025. trebalo da iznosi 3.3 miliona.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)