Datum:

26.07.2014. 11:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 4047 pregleda

Cena putarina za motocikliste biće smanjena za 50 odsto, na osnovu saglasnosti koju je Vlada Srbije dala na ovu inicijativu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

To bi, kako se navodi u današnjem saopštenju ovog ministarstva, trebalo da poveća prisustvo ovih vozila na autoputevima.

Vlada je juče dala saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP “Putevi Srbije”, kojom je utvrđena posebna visina putarine za novu kategoriju I A, u koju ulaze motocikli, motorni trocikli i četvorocikli.

Cena putarine za ova vozila iznosiće 50 odsto od putarina koje plaćaju vlasnici motornih vozila prve kategorije. Primera radi, putarina za motocikle iznosiće 370 dinara na autoputu Beograd-Niš, 170 dinara za autoput Beograd-Šid i 120 odnosno 170 dinara, za naplatne stanice na deonici Beograd- Novi Sad.

U ukupnom prometu na naplatnim stanicama motocikli trenutno učestvuju sa oko 0,1 odsto, a u izbegavanju plaćanja putarine, njihov udeo je oko 40 odsto.

Svrstavanje motocikala u posebnu kategoriju omogućiće da se poveća njihovo prisustvo na autoputevima, čime će se neutralisati gubitak prihoda po osnovu smanjenog iznosa putarine, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture.

Izvor: Tanjug/Novosti

1 komentar
  1. velja Irig

    Zato su nam digli cenu polise osiguranja za 48% pa nemao vise sta ni gde da vozimo. Ovo je samo zaludjivanje naroda a do kad ce sve to, ovako ici….?

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)