Datum:

30.09.2011. 13:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5211 pregleda

U Kragujevcu će se i 2012. godine proizvoditi model “punto klasik”, uprkos smanjenju prodaje, najavio je danas novi direktor fabrike “Fijat automobili Srbija” Antonio Ćezare Ferara. On je rekao da je u planu nastavak proizvodnje “punta” u Kragujevcu, čija je proizvodnja prekinuta zbog rekonstrukcije fabričkih hala.

“Planirano da nastavimo proizvodnju ‘punta’ i ubuduće, a količina proizvodnje tih automobila zavisiće od tržišta”, rekao je Ferara na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Na pitanje novinara da prodaja “punta” beleži pad za 57 odsto, Ferara je rekao “da je prisutan sveobuhvatni pad prodaje automobila zbog svetske ekonomske krize, a da ‘punto’ ima najveći pad u prodaji”.

On je istakao da tržište “nije u svom najboljem izdanju zbog nekoliko faktora, a Fijat je, kao i drugi, pod uticajem sveobuhvatnog pada tržišta”.

“Ipak, mi nastavljamo sa najpovoljnijom prodajom ‘punta’ kao i da našim kupcima nudimo da voze jedini automobil koji je domaće proizvodnje. Segment kojem pripada ‘punto’ izgleda da je najviše pod uticajem pada tržišta, ali nastavićemo proizvodnju i iduće godine, a koliko i do kada – zavisiće od tražnje”, rekao je Ferara, koji je imenovan na funkciju generalnog direktora, početkom jula ove godine.

Osnovni model “punta” košta oko 7.000 evra, a sa raznom opremom i do 9.300. Serijska proizvodnja “Fijatovog” modela vozila “L-zero” počeće do leta iduće godine.

U fabriku će biti ugrađena oprema čiji je kapacitet proizvodnja od 30 do 60 automobila po satu, odnosno 250.000 vozila godišnje. Predviđena su dve verzije novog modela automobila B klase.

Izvor: Tanjug/Beta

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)