Datum:

04.10.2017. 10:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Preuzimnaje Opela od strane PSA grupacije nije očigledno samo kozmetička aktivnost. Kako sada stvari stoje, Francuzi nameravaju da dubinski “očiste” Opel od nataloženog mulja na svim nivoima.

Najsvežija vest kao potvrda ove najave dolazi iz uprave PSA koja je saopštila da se gubicima Opela (2,5 milona evra dnevno) mora hitno stati na put.

Osim rekonstrukcije Opelovog centra za istraživanje u kojem je zaposleno čak 800 administrativaca i inženjera (koštao je oko 210 miliona evra)najavljeno je i zatvaranje Opelovih fabrika u kojima se proizvode motori. Obrazloženje je da PSA ima moderniju tehnologiju, ekonomičnije i bolje agregate te da za Opel motorima više nema potrebe.

Ukoliko se ovaj plan ostvari, ugroženo je čak 3.000 radnih mesta u okviru EU, za koja će PSA potražiti drugo uhlebljenje u okviru svog sistema.

Imajući u vidu da je pre nekoliko godina Opel u Mađarskoj otvorio jednu od najsavremenijih fabrika motora u Evropi u kojoj se proizvode agregati koji su poslednja reč tehnologije, ovakav potez PSA iznenađuje i verovatno će biti korigovan od slučaja do slučaja.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)