Datum:

10.04.2014. 16:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4874 pregleda

I dok nema sumnje u kvalitet Ferarijevih moćnih automobila, u poslednje vreme se italijanska firma upustila u neke neprijatne i nepotrebne poslove, a u centru medijske pažnje je pravna borba sa 21-godišnjim Semi Vasemom iz Švajcarske koji kompaniju iz Maranela sada tuži za 11 miliona dolara.

Sami je pre par godina bio jedan od najvećih fanova Ferarijevih automobila i tu privrženost je hteo da pokaže na Fejsbuku formirajući fan stranicu italijanskog brenda automobila.

Stranica je napravljena pre šest godina i do sada je postala jedna od najpopularnijih automobiliskih stranica na Fejsbuku, ali ova vrsta publiciteta se nije svidela marketinškom odeljenju Ferarija.

Još 2009. godine, Ferari je u zvaničnom pismu Samiju Vasemu čestitao 500.000 fanova, međutim uskoro su mu saopštili da je zloupotrebio njihov brend i intelektualno vlasništvo kako bi reklamirao sopstvene proizvode.

Italijanska kompanija je preuzela administraciju stranice, ali je ipak obezbedila Vasemu mogućnost da je uređuje. Kada su mu nakon vremena i to pravo uskratili, Vasem je uzvratio tužbom tražeći kompenzaciju od najmanje 10 miliona švajcarskih franaka(11 miliona dolara).

Više ne deluje da je Vasem jedan od najvećih fanova Ferarija, ali ako pobedi moćnu italijansku firmu na sudu, moći će da kupi sve njihove modele koje je oduvek želeo.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)