Datum:

21.10.2019. 21:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prvi pešački prelaz sa led markerima u ravni sa kolovozom u Srbiji, po ugledu na svetske metropole, postavljen je u Prokuplju. Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović rekao je da su led markeri postavljeni na pešački prelaz koji koristi mnogo đaka iz Đurevačkog naselja.

“Odlučili smo se za ovu lokaciju jer je najfrekventnija u gradu i jer se u blizini nalazi više škola – srednja Poljoprivredna, Tehnička, osnovne škole ‘Milić Rakić-Mirko’ i ‘Deveti oktobar’, zatim Dom učenika srednjih škola”, kazao je Simonović.

Prema njegovim rečima, Uprava grada će zbog bezbednosti dece razmotriti mogućnost da se isti takvi prelazi postave i u blizini svih ostalih prokupačkih škola. Postavljanje prvog pešačkog prelaza sa led osvetljenjem u Prokuplju finansiralo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na inicijativu šefa kabineta ministra, Prokupčanina Dejana Milovanovića. Taj projekat radi se u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom iz Beograda a na tom pešačkom prelazu led markeri će se paliti kada i ulično osvetljenje.

Najveće oduševljenje novim led markerima na pešačkom prelazu pokazali su stanari Doma učenika u Prokuplju. Pedagog u Domu Lidija Đorđević je zahvalila donatoru i lokalnoj samoupravi i naglasila da će osvetljeni pešački prelaz led svetlima mnogo značiti učenicima koji se zbog nastave sada u zimsko vreme i po mraku vraćaju u dom.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)