Datum:

08.11.2018. 9:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Čekanju je došao kraj. McLaren je i zvanično predstavio svoj novi hiper-GT model Speedtail, koji je dizajniran da prelazi kontinente pri velikim brzinama. Do sada smo imali prilike da ovaj model vidimo samo dok stoji u mestu, što nikako nije ono za šta je konstruisan.

Međutim, to se danas promenilo s obzirom da se na internetu pojavio video snimak na kojem se vidi ovaj model kako napušta fabriku u Vokingu.

Iako bi moglo da prođe još neko vreme pre nego što vidimo kako se ovaj model kreće brzinom koju može da postigne (McLaren tvrdi da je maksimalna brzina modela Speedtail 402 km/h), pojavio se snimak na kojem se vidi kako ovaj model napušta postrojenje u Vokingu dok za njegovim volanom sedi dizajner Aleks Aleksejev.

Za one koji to još uvek ne znaju, Speedtail je najnoviji član Ultimate serije modela kompanije McLaren gde se pridružio modelima kao što su Senna, hibridni P1 i legendardni F1.

Reč je o modelu čija je kabina dizajnirana tako da vozač sedi u centru dok iza njegovih ramena ima mesta za još dva putnika. Moramo da napomenemo i da je dizajn modela Speedtail izazvao brojne polemike i podeljenja mišljenja.

Tehnički detalji tek treba da budu objavljeni, ali znamo da model Speedtail pokreće hibridni pogonski sklop koji razvija 1.035 konjskih snaga.

Znamo i da će McLaren proizvesti svega 106 primeraka ovog modela, kao i da su svi oni već prodati iako se jedan primerak prodaje po ceni od čak 2,7 miliona dolara. Svi automobili su prodati i pre nego što je serijski model zvanično predstavljen.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)