Datum:

03.10.2012. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5374 pregleda

Fiatov izvršni direktor Sergio Marchionne poručio je novinarima da će ostati na čelu Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) uprkos žestokom sukobu s Volkswagenovim predsednikom nadzornog odbora Ferdinandom Piecheom i CEO-om kompanije Martinom Winterkornom. 

Sukob na relaciji Volkswagen-Fiat tinja već neko vreme, no tek su se u Parizu u potpunosti skinule rukavice. 

Kao i svake godine, pariski odnosno frankfurtski autosalon služi kao platforma za okupljanje čelnika automobilskih kompanija, no da će se ova manifestacija razlikovati od ostalih dalo se nazreti već u julu kada je VW-ov glasnogovornik izjavio kako Sergio Marchionne nije više kvalifikovan za vođenje udruženja, te da bi trebao odstupiti.

Fiatov prvi čovek se na meti Volkswagenovih direktora našao zbog izjava kojim je Nemce prozvao za nelojalnu konkurentnost, te preagresivan rat cenama zbog čega ostali proizvođači ne mogu ostvariti profit.

Nemce je naljutilo i to što je Italijan predložio da zatvaranje pogona u Evropi koodrinira Evropska unija a ne same kompanije. Drugim rečima, Marchionne bi radije video neke fabrike zatvorene u Nemačkoj, nego Francuskoj, Italiji ili Poljskoj.

Marchionne je svoje stavove izrazio kao prvi čovek FIATA a ne ACEA-e (European Automotive Manufacturers Association), no to nije sprečilo Volkswagenovog finansijskog direktora da medijima istakne kako “neće svi proizvođači preživeti aktuelnu krizu bez Vladine pomoći”. Hans Dieter Poetsch nije ostavio previše mesta pogrešnoj interpretaciji: “posebno su ugroženi proizvođači u južnom delu Evrope koji izrađuju male automobile”.

Temperamentni Marchionne odgovorio im je u svom stilu: “Ne poznajem Piecha i njegove direktore, no fućka mi se za njihovo mišljenje koje si mogu zabiti u svoj G5”.

Izvor: Tportal
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)