Datum:

06.08.2011. 11:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 5481 pregleda

Petodnevno takmičenje posada terenskih vozila u savladavanju prepreka, na teško prohodnim terenima – “Prva srpska 4×4 avantura”, biće predstavljena javnosti u ponedeljak u Turističkoj organizaciji Beograda.

Cilj avanture je pre svega promocija Srbije, njenih sela i gradova, kulturnog i istorijskog bogatstva, manje ili više teško dostupnih i prohodnih ruralnih predela, potencijalnih turističkih destinacija koje mogu privući pažnju naših evropskih komšija i drugih zaljubljenika u prirodu, ali i afirmacija “4×4 of roud” sporta.

Takmičenje će se održati se na teritoriji gotovo cele Srbije, u pet etapa i dužini od 1.000 kilometara, u organizaciji “Of roud tima Srbije 4×4″ (Off-road team) i „Of klab ikstrima” 4×4″, (Off-klub extrem).

Start “Prve Srpske 4×4 avanture” je u Beogradu, a planirana maršruta vodi preko Aranđelovca, Valjeva, Bajine Bašte, Priboja, Prijepolja i Sjenice do granice sa Crnom Gorom. Zatim preko Pazara, Raške, Kuršumlije, Vladičinog Hana, Bosilegrada, Pirota, Knjaževca, Bora, Majdanpeka, Petrovca i Požarevca, ponovo do Beograda.

Voziće se nekategorisanim (planinskim) putevima (4×4 of roud) preko Avale, Kosmaja, Bukulje, Rudnika, Suvobora, Maljena, Povlena, Sokolskih planina, Jablanika, Tare, Zlatibora, Zlatara i Jadovnika.

Vozila će se kretati i preko Pešterske visoravni, Golije, Kopaonika, Radan planine, Kukavice, Besne Kobile, Dukata, Čemernika, Stare planine, Rtnja, Kučaja, Beljanice i Homoljskih planina. Karavan će na svom putu obići brojne manastire, planinske vrhove, reke, jezera…

Događaj je organizovan u saradnji sa Sportskim auto-moto savezom Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Autor: Tanjug

1 komentar
  1. D

    malo je glupo nazvati je prva srpska of road avantura, kada se vec godinama po srbiji organizuju dzipijade po stvarno ne progodnim terenima, nevidim koja je to nova rupa na saksiji izmisljena pa je ovo “prva srpska off road avantura”

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)