Datum:

10.03.2011. 10:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7797 pregleda

Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograda (SITAB) najavilo je danas da će u ponedeljak 14. marta od 12.00 do 15.00 održati protesnu vožnju od Novog Beograda do centra grada.

Kako se navodi u saopštenju tog udruženja, tokom protestne vožnje čiji je cilj uvođenje zakonitosti i reda u taksi prevoz, taksi vozila će se kretati u žutoj traci da se ne bi blokirao saobraćaj.

SITAB od resornih ministarstava traži usvajanje izmena i dopuna Zakona o drumskom saobraćaju po hitnom postupku, ukidanje propisa kojim će taksi vozilo imati posebne registarske tablice, priznavanje taksi vozila za osnovno sredstvo rada, kao i ukidanje akciza na gorivo do 300 litara mesečno.

U saopštenju se dodaje da se od gradonačelnika Beograda i lokalne samouprave traži imenovanje nove radne grupe za unapređenje rada taksi prevoza u koju će biti uključeni predstavnici SITAB-a.

„Vlada Srbije i pored potpisanog Sporazuma nije ispunila obećanje da će se Izmene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju doneti do kraja marta 2009. godine, zato zahtevamo da krajnji rok bude kraj marta 2011. godine. Mislimo da je krajnji rok od dve godine više nego dovoljan”, navodi se u saopštenju.

Oko 750 taksi vozila je 31. januara organizaovalo protesnu vožnji kroz Beograd tražeći izmene Zakona o autotaksi prevozu i ukidanje akciza na gorivo za taksiste do 300 litara mesečno.

SITAB je i u decembru prošle godine organizovao protest u Beogradu.

Izvor: Beta

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)