Datum:

26.05.2016. 19:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan od najvoljenijih superautomobila svih vremena – Lamborghini Miura – proizvodio se od 1966. do 1973. godine, nakon debija na Salonu automobila u Ženevi 1966. godine. Danas ovo vozilo pokazuje da je kao vino – sa godinama, sve je bolje. Ipak, interesantno zvuči činjenica da je on bio najbrži proizvodni model na svetu kada se pojavio.

Proizvođač iz Sant’Agata Bolonjezea proslavlja pedesetogodišnjicu ovog automobila, a tom prilikom šalje dva primerka muzeju koji se pojavio i u flimu Pitera Kolinsona “The Italian Job”. Inžinjeri Đan Paolo Dalara i Paolo Stanzani, koji su bili zaduženi za tehničku stranu ovog revolucionalnog sportskog automobila, imali su nostalgičan susret sa njegovim dizajnerom Marcellom Gandinijem, koji je kreirao dizajn legendarnog automobila.

Pre deset godina Lamborhini je proslaio četrdesetogodišnjicu ovog modela, kada je predstavljen moderni Miura koncept u Američkom muzeju televizije i radija. Nekoliko dana kasnije, on se našao i na Internacionalnom severnoameričkom salonu automobila u Detroitu, gde je objašnjeno da ova kompanija neće usvajati retro dizajn, i stoga neće praviti novu Miuru.

m1

m2

m3

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)