Datum:

26.02.2014. 22:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6631 pregleda

Ministarstvo unutrašnjih poslova u utorak je zvanično pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim.

To znači da građani putem interneta, preko e-uprave, mogu da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola. Jedini preduslov je da imaju elektronsku, biometrijsku ličnu kartu sa čipom, iz koje može da se preuzme fotografija.

Državni sekretar MUP-a Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu.

“MUP će i u narednom periodu raditi sve da se pojednostave procedure građanima i da im se omogući da bez dolaska u policiju i čekanja na šalterima dobiju dokumenta”, rekao je Vukić.

On je dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti, jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada.

Vukić je rekao da je elektronska zamena vozačkih dozvola omogućena zahvaljujući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija. On je naveo da je do sada MUP Srbije izdao 1,9 miliona novih vozačkih dozvola i da je ostalo još da se zameni 1,6 miliona starih papirnih dozvola.

Izvor: Tanjug/B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)