Datum:

24.08.2019. 21:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Aukcijskim kućama retko kad se potkrade neka greška, međutim ono što se zbog neusklađenosti dogodilo poznatoj aukcijskoj kući Sotbi verovatno je najveći propust ikada, prenosi portal Bizlife.

Velika greška omakla im se upravo prilikom prodaje najskupljeg automobila svih vremena, Porsche Type 64, prenosi portal Bizlife.

Pre svega, umesto najavljivane početne cene od 20 miliona dolara, aukcija je startovala s 30 miliona dolara. Međutim, početni iznos nije bio najveći problem tog dana.

Nakon što je cena vrtoglavo počela da raste i kad je dosegla konačnih 70 miliona dolara, na ekranu se odjednom prikazao iznos od 17 miliona dolara, prenosi Novac.hr.

Do ove do sada neviđene greške došlo je zbog naglaska voditelja aukcije. Naime, operater ekrana pogrešno je čuo voditelja aukcije, i uneo je 30 miliona umesto 13, 40 umesto 14, i tako dalje.

U tom trenutku, svi zainteresovani kupci počeli su mahnito da viču i da napuštaju prostoriju, a dugoočekivana aukcija je u tom trenutku prekinuta.

Naime, Porsche Type 64 poznati je sportski model automobila koji je proizveden pre početka Drugog svetskog rata, a danas je jedini preostali primerak na tržištu.

Foto: Reuters/Johannes Eisele, Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)