Datum:

30.03.2015. 13:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4162 pregleda

Veoma ambiciozan plan o gradnji najdužeg autoputa na svetu mogao bi obezbediti vozačima da svojim automobilom prevale put od Ujedinjenog Kraljevstva do Sjedinjenih Američkih Država, ali ne rutom koju ste odmah zamislili – preko Atlantika.

Predsednik ruske železnice Vladimir Jakunin predložio je gradnju autoputa dužine 19.955 kilometara, čiji deo će biti postojeći putevi u Evropi. Novi put spajao bi Rusiju i Aljasku, koristeći pritom 9.980 km postojećeg puta u Rusiji, koji spaja zapadnu i istočnu granicu ove zemlje. Jakuninov plan obuhvata i izgradnju brze železnice koja bi spojila Aziju sa Evropom.

“Siberian Times” prenosi da, ako projekat Razvoja trans-evroazijskog pojasa (TERP) bude uspešan, doveo bi do stvaranja 10 do 15 novih industrija, novih gradova i velikog broja novih poslova. Vladimir Fortov, predsednik Ruske akademije za nauku, rekao je da je ovaj projekat vrlo ambiciozan i skup, kao i to da bi rešio brojne probleme koji se tiču velikog dela razvoja ove regije. Projekat je povezan, prema njegovom mišljenju, sa socijalnim programima, novim oblastima, novim izvorima energije i tako dalje.

Trenutno, najduži autoput lociran je u Australiji, a njegova dužina iznosi 14.485 km.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)