Datum:

10.11.2018. 21:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Svi oni koji su odlučili da kupe prvi potpuno električni SUV model kompanije Mercedes će morati “da se naoružaju strpljenjem”, s obzirom da serijska proizvodnja modela EQC kreće tek na proleće sledeće godine.

Naime, Mercedes-Benz još uvek nije pokrenuo serijsku proizvodnju svog električnog krosovera zbog činjenice da je fabrika (koja je takođe u vlasništvu Daimler grupacije) Accumotive koja će biti zadužena za konstrukciju baterija za model EQC, trenutno u potrazi za novim radnicima. Kako se navodi, ova kompanija će duplirati broj svojih radnika u gradu Kamjenc u Istočnoj Nemačkoj do kraja godine.

Zahvaljujući novoj radnoj snazi kompanija će moći nesmetano da proizvodi baterije od 2019. godine. Ako sve prođe po planu, serijska proizvodnja modela EQC će početi na proleće naredne godine.

Kao rezultat kašnjenja proizvodnje, prvi modeli će kupcima biti dostavljeni tek polovinom 2019. Iz tog razloga, Audi bi mogao da pretekne Mercedes, s obzirom da postoje velike šanse da se njegov E-Tron pojavi na tržištu pre modela EQC. Proizvođač automobila iz Ingloštata je ranije najavio da će dostava prvih primeraka njihovog električnog krosovera početi ubrzo nakon nove godine.

Postrojenje kompanije Daimler “Accumotive GmbH & Co” u Kamjencu je postalo operativno 2012. godine, a od tada je proizvelo preko 200.000 litijum-jonskih baterija za modele kompanije Mercedes-Benz i Smart.

Trenutno se u neposrednoj blizini ovog postrojenja gradi još jedna fabrika za proizvodnju baterija u koju je uloženo preko 500 miliona evra. Kada nova fabrika bude završena, postorjenje u Kamjencu će biti jedna od najmodernija fabrika za proizvodnju baterija u svetu, kako su naveli predstavnici Daimler-a.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)