Datum:

28.08.2016. 14:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon skoro sedam godina proizvodnje, sutra će ista biti obustavljena za drugu generaciju E89 roadstera. Poslednji primerak je sDrive35is, obojen u atraktivan Valencia Orange Metallic premaz. Poslednja proizvodna verzija opremljena je rednim šestocilindarskim turbo N54 3.0-litarskim motorom koji se našao i u ograničenom izdanju M Coupe Serije 1.

Iako je potražnja za otvorenim automobilima čvrstog krova u poslednjim godinama opala, ipak je i dalje tužna vest da se Z4 više neće proizvoditi. Ipak, dobra vest je da ova kompanija trenutno vredno radi na modelu koji će popuniti prazninu koja je ostala iza pomenutog modela. On se razvija u saradnji sa Toyotom, a moguće je da će poneti naziv Z5 (sadašnja kodna oznaka mu je G29). Imaće mek krov i manje težine, uz istovremeno prostraniji prtljažnik.

Zvanična premijera Z5 roadstera očekuje se u drugoj polovini 2017, dok će proizvodnja početi 2018. godine u fabrici Magne Steyr u Gracu, Austrija. Tamo će se proizvoditi i Toyotina verzija istog modela. Oba će imati BMW-ove motore, osim hibridne varijante koju će pogoniti Toyotina tehnologija. On bi, najzad, mogao imati BMW-ov motor i Toyotinu hibridnu tehnologiju.

Nova BMW-ova flagship verzija najverovatnije neće biti dobiti M tretman, a i pitanje je koliko bi to zapravo imalo smisla, obzirom da već postoje X5 M i X6 M.

Priča se da će BMW Z5 Roadster nešto kasnije dobiti kupe verziju sa fiksnim krovom, ali o tome nema nikakvih zvaničnih podataka, pošto je BMW prilično tajnovit po pitanju naslednika Z4 modela.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)