Datum:

14.07.2015. 19:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4073 pregleda

Lamborghini je najavio da će proizvodna verzija Urusa biti veoma nalik na koncept.

Još od kad je Lamborghini predstavio Urus koncept 2012. godine, o njemu može da se čuje mnoštvo informacija po pitanju izgleda proizvodnog modela. On će se pojaviti 2018. godine i proizvoditi u Sant’Agata Bolonjezeu, gde ova kompanija planira da pravi oko 3.000 jedinica godišnje i prodaje ih u Kini, Rusiji, SAD i Ujedinjenom Kraljevstvu, koji se smatraju najvećim tržištima za ovaj model.

U intervjuu za Autoblog, zvaničnik ove kompanije rekao je da će Urus veoma podsećati na konceptnu verziju, dok je CEO Stefan Vinklman prethodno rekao da će model imati turbopunjeni motor, kao i hibridni pogon. Bez obzira na to šta će tačno pokretati Urus, on će svakako biti prilagođen vožnji na putevima, za razliku od LM002 koji je bio razvijen primarno u svrhe off road vožnje.

Vinklman je istakao da nije bilo lako dobiti zeleno svetlo za proizvodnju novog krosovera, s obzirom na to da je Lamborghini ipak mali proizvođač i dodavanje trećeg modela zahteva izvesne iskorake iz dosadašnjeg biznis plana, o čemu se unutar ove kompanije raspravlja oko tri godine. Biće potrebno zaposliti dodatnih 500 radnika i udvostručiti proizvodne pogone, a sve to uz ogromne novčane investicije.

Ukoliko Urus bude uspešan, Vinklman kaže da bi Lamborghini svojoj liniji mogao dodati i manji krosover, kao što je Porsche učinio sa Macanom i Bentley planira sa Bentaygom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)