Datum:

12.11.2016. 20:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Tehnološke karakteristike Volkswagenovog I.D. koncepta nisu samo za pokazivanje, već ovaj proizvođač planira da ih implementira u serijske verzije.

Koncepti su obično prikazi futurističkih ideja, napravljenih da budu interesantni i napredni. To znači da mnoštvo njih nikada ne doživi proizvodnu fazu, ali kada je reč o Volkswagenovom novom električnom automobilu, stvari su izgleda drugačije.

U razgovoru za Autocar, direktor brend dizajna VB Klaus Bišof rekao je da će ovo vozilo imati napredni HUD sistem, sposoban za projektovanje informacija, piktograma, čak i navigacionih smernica na vetrobranu. Ovi sadržaji izgledaće kao da su na površini puta, 15 metara ispred automobila.

Još uvek nije poznato da li je tehnologija korišćena u konceptu zaista funkcionalna, ali u vreme kada postane dostupna nudiće brojne opcije, koje će se oslanjati na Audijeve, BMW-ove i Daimlerove HERE usluge mapiranja i lociranja.

Kako bi upotreba ove tehnologije bila moguća, Volkswagenovi inžinjeri su ugradili električni motor u zadnji deo automobila, a sistem za klimu pomerili prema napred, što im je omogućilo dodatnih 200 mm prostora ispred instrument table. Što se tiče izgleda proizvodne verzije, on podseća na modernu verziju čuvene Bube.

vw-i-d-23

vw-i-d-22

vw-i-d-21

vw-i-d-20

vw-i-d-19

vw-i-d-18

vw-i-d-17

vw-i-d-16

vw-i-d-15

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)