Datum:

02.03.2017. 19:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pet automobilskih proizvođača umešano je u tužbu protiv Takate, kompanije koja proizvodi vazdušne jastuke. U tužbi stoji da su ti proizvođači bili upoznati sa rizikom koji nose falični vazdušni jastuci, ali su, uprkos tome, odlučili da ih ugrade.

U tužbi koja je podneta u saveznoj državi Floridi navodi se da su Ford, Honda, Nissan i Toyota imali interna dokumenta u kojima je nagovešteno da bi Takatini vazdušni jastuci mogli biti, sa sigurnosnog aspekta, problematični. Za zataškavanje se, posredno, optužuje i BMW.

Honda je u svojoj izjavi kazala da su te optužbe lažne i da su oni svojevremeno verovali da su rezultati testova koje im je obezbedila Takata ukazivali na to da je korišćenje vazdušnih jastuka bezbedno. Japanski proizvođač navodi to i da su Takatini vazdušni jastuci ponekad bili skuplji od onih koje nude konkurentske kompanije.

Ford, Nissan i Toyota se još uvek nisu oglasili po ovom pitanju.

Tužba je podignuta nedugo nakon što se Takata izjasnila kao kriva za prevaru, odnosno krivotrovenje podataka, zbog čega treba da isplati sumu od milijardu dolara.

U tužbi takođe stoji da su pomenuti proizvođači automobila dublje umešani u celu situaciju nego što se prethodno mislilo, prenosi New York Times.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)