Datum:

05.08.2015. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4313 pregleda

Alijansa “Reno-Nisan” nedavno je proslavila redak jubilej – prodala je 250000. vozilo sa “zero emisijom”.

Električni “reno zoe” kupio je francuski kompjuterski inženjer Iv Nivil.

Preciznije rečeno, za statističare i istoričare automobilizma, vozilo s rednim brojem 250.000 prodato je 4. jula, tačno četiri godine otkako je “Nisan” planeti podario električni automobil “lif”.

Model “nisan lif” i dalje je najprodavaniji električni auto svih vremena, i do sada je oko 180.000 vozača uspelo da sedne za njegove komande.

Pri tome, od januara do maja ove godine prodato je 31.600 električnih vozila sa znakom “Reno-Nisana”. To je povećanje od 15 odsto u odnosu na isti period lane, što je, s obzirom na sve poteškoće koje prodavci novih automobila i dalje imaju, ogroman rast.

– Zahtevi za kupovinu električnih vozila rastu zahvaljujući, pre svega, inicijativi vlada mnogobrojnih zemalja koje su posvećene ekologiji i širenju infrastrukturne mreže – kaže Karlos Gosn, predsednik i direktor grupacije “Reno-Nisan”. – Pri tome, naša vozila pružaju kupcima širom sveta vrhunsku tehnologiju i maksimalno uživanje u vožnji.

To što kaže prvi čovek “Reno-Nisana” u praksi znači da je Iv Nivil, koji je kupio “reno zoe” za “zamenu” svog 21 godinu starog “dizelaša”, dobio od države subvenciju od 10.000 evra.

– Vlada je odigrala odlučujuću ulogu u mojoj kupovini – priznaje Nivil. – Ipak, bez obzira na tu pogodnost, moram da kažem da kada sam prvi put provozao “zoe” nisam imao dileme da se radi o sjajnom automobilu koji vredi svaki cent.

Alijansa “Reno-Nisan” je apsolutni lider na tržištu Evrope po broju modela koje pokreće električna energija. Čak šest modela izlazi iz njenih fabrika s takozvanom nultom emisijom štetnih gasova, jer se radi o sofisticiranim elektromotorima.

Pored “lifa”, kompanija “Nisan” od prošle godine prodaje u Evropi i Japanu model “e-NV200 ven”, a “Reno”, pored modela “zoe”, pod svojom “značkom” na tržište plasira modele “kangu Z.E. van”, “SM3 Z.E.” i “tvizi”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)