Datum:

30.04.2018. 10:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedinstveni Huracan, koji je papa Franja dobio na poklon od Lamborghinija krajem 2017, biće ponuđen na prodaju 12. maja na dobrotvornoj aukciji u Monaku.

Prošlogodišnja vest da je italijanski proizvođač supersportskih automobila poklonio skupoceni Lamborghini papi Franji, koji je širom sveta poznat po tome da koristi izuzetno skromne i jeftine automobile, predstavljala je u prvi mah izneneđenje.

Stvari su postale jasnije kada je objavljeno da papa uopšte neće koristiti svoj Huracan, već je plan otpočetka bio da ga proda a novac da pokloni u dobrotvorne svrhe.

Papin Lambo je Huracan sa zadnjim pogonom, a nastao je u odeljenju za personalizaciju italijanskog proizvođača i ne treba posebno naglašavati da je u pitanju jedinstveno vozilo.

Automobil je ofarban u belo, sa zlatno-žutim detaljima u čast državnih simbola Vatikana, a papa je prilikom primopredaje blagoslovio ovaj specijalni Lamborghini i potpisao se na vozilo.

Unutrašnjost je izvedena u kombinaciji crnih i belih detalja, sa obiljem kože.

Što se tiče motora, on je ostao nepromenjen u odnosu na regularni Huracan sa zadnjim pogonom – agregat proizvodi 580 ks i 540 Nm.

Procenjuje se da će 12. maja u Monaku automobil dostići cenu između 250.000 i 350.000 evra.   

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)