Datum:

18.08.2013. 11:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3608 pregleda

Jaguar XJR, nekada u vlasništvu voditelja emisije Top Gear, Džeremija Klarksona, potražiće uskoro novog vlasnika koji će za njega morati da izvodi oko 4.100 evra.

Crni luksuzni automobil britanskog proizvođača, doduše, nikada nije bio registrovan na Klarksona, već je bio vlasništvo samog Jaguara, a u garaži poznatog voditelja se nalazio u okviru “dugoročnog drumskog testa”.

To nije sprečilo Klarksona da u kolumnama automobil naziva svojim, a često je isticao da uživa u vožnji njime. Uz lavinu pohvala na račun XJR-a, našla se i jedna “zamerka”, a to je da zbog crne boje čak i kada se malo isprlja, izgleda užasno.

Imajući u vidu Klarksonov temperament, zamerka samo na račun čišćenja je kao priznanje za automobil godine.

Ovo nije prvi put da Top Gear sarađuje sa kućom Anglia Car Auctions – koja organizuje prodaju – jer su pre četiri godine Džeremi, Hamond i Mej od njih kupili tri klasnična modela, koja su se u emisiji našla na reli okršaju.

Reč je o modelu iz 1999. godine, a pretpostavlja se da maksimalna cena koju može dostići biti oko 5.300 evra, upravo zbog činjenice da Klarkson nije bio zvaničan vlasnik četvorotočkaša.

Izvor: Autoportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)