Datum:

05.06.2013. 22:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9986 pregleda

Pojavili su se novi renderi najavljenog Koenigsegg One:1 modela. Čini se da “procureli” renderi stižu iz Kine. Razvoj ovog automobila još uvek traje, ali to ne znači da smo uskraćeni za informacije o njemu. Tako su kolege sa “GTspirita” došli u posed ekskluzivnih detalja o ovom hiperautomobilu švedskog proizvođača.

Prvo i najvažnije, ovaj automobil ima radikalno izmenjen dizajn u odnosu na druga specijalna izdanja iz Koenigsegga. Dizajn odlikuju točkovi izrađeni od karbonskih vlakana i nova prednja maska sa agresivnim spliterom. Pozadi se uočava masivno zadnje krilo sa kompletno redizajniram zadnjim delom, novim difuzorom i centralno postavljenim izduvnim cevima. Krov i krilo povezani su sa zadnjim delom baš kao što je to slučaj i sa Pagani Zondom 760 RS.

Ime “One:1” sugeriše da će ovaj automobil najverovatnije imati jednu konjsku snagu po kilogramu, što znači da će unapređena verzija twin-turbopunjenog 5.0-litarskog V8 motora koja se nalazi i u regularnom Agera R modelu proizvoditi oko 1.400 KS. U svakom slučaju, Koenigsegg One:1 neće imati samo više konjskih snaga i redizajniranu karoseriju, već će imati i naprednu aerodinamiku i biće u mogućnosti da razvija brzinu između 430 i 440 km/h.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)