Datum:

08.10.2012. 13:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 5546 pregleda

Pred vama se nalaze “procurele” fotke jednog automobila za koji verovatno nikada niste čuli. U pitanju je Toyota Crown, luksuzno vozilo napravljeno isključivo za japansko tržište. Ušavši u proizvodnju 1955. godine, Crown je najstariji sedan u Toyotinoj ponudi. Od ostalih modela u najvećoj meri razlikuje ga oznaka u obliku krune sa prednje strane koja zamenjuje uobičajeni Toyota logo.

Fotografije četrnaeste generacije S210 serije Crown familije nedavno su “procurele” na internet. Reč je o luksuznom Crown Royale i Crown Athlete modelu sa agresivnim dizajnom. Imaju drugačije prednje rešetke i branike, a pomalo podsećaju i na Lexus GS, sa kojim možda zaista i jesu povezani.

Dva modela najverovatnije dele istu platformu S-serije sa međuosovinskim rastojanjem od 2.850 mm. U Japanu, Toyota će u ponudi verovatno i dalje imati 2.5-litarske, 3.0-litarske, 3.5-litarske V6 motore, kao i hibrid.

Iznad Crown modela nalaze se jedino Crown Majesta i Century modeli, a poslužio je kao inspiracija za brojne sedane ovog japanskog proizvođača. Corolla je, na primer, naziv za malu krunu, dok Corona i Camry svoja imena duguju upravo ovom modelu. U Japanu, Crown je dugo upotrebljavam kao policijski automobil, a osnovni model koristili su i danas koriste taksisti.

Trenutna generacija predstavljena je 2008. godine sa nekoliko izuzetno interesantnih karakteristika koje ranije nisu viđene nigde, kao što su sistem vešanja koji podešava amortizere na osnovu podataka sa GPS mape ili sistem koji podešava brzinu i rad motora shodno vrsti puta na kome se nalazite.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)