Datum:

06.07.2016. 22:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Da je privredi Srbije krenulo, svedoče podaci o porastu prodaje komercijalnih vozila. Prodavci kamiona još sabiraju rezultate iz prve polovine ove godine, ali je već sada jasno da se i njima, posle dužeg vremena, ukazalo svetlo na kraju tunela.

Prodaja lakih komercijalnih vozila, koja se najviše koriste u takozvanoj maloj privredi, takođe raste. Prva je s podacima izašla kompanija “Opel Srbija”, koja je saopštila da je rast prodaje njihovih komercijalnih vozila u prvih pet meseci 2016. u odnosu na isti period lane veći za čak 26 odsto.

Prema podacima koje je objavila Srpska asocijacija uvoznika novih automobila, prodaja lakih komercijalnih vozila “Opela” je za pet meseci dostigla brojku od 100 vozila, što je za razmere našeg tržišta sjajan rezultat.

– Za našim lakim komercijalnim vozilima i u Evropi vlada veliko interesovanje, tako da smo u 2015. prodali više od 100.000 ovih vozila – kažu u “Opelu Srbija”. – To je rast od 24 odsto u odnosu na 2014.

Prošle godine sva tri ključna modela lakih komercijalnih vozila “Opela” zabeležila su veliki rast prodaje – “vivaro” 38 odsto, “movano” 27 i “kombo” 12 odsto.

Dobre rezultate beleže i ostali prodavci lakih komercijalnih vozila. Prema podacima Srpske asocijacije uvoznika, veoma dobro se prodaju vozila iz programa “Fijat profesional”. Tako je “doblo kargo” dostigao brojku od 160 prodatih jedinica za prvih pet meseci ove godine. U istom periodu je prodato 210 “fijat dukata” i oko 70 “fijat fjorina”. Sjajne rezultate beleži i “dačija doker” – više od 100 prodatih vozila za pet meseci 2016.

Ponuda na našem tržištu je veoma dobra. Tu su “Reno” sa “trafikom”, “masterom” i “kangu ekspresom”. “Pežo” takođe ima izuzetnu gamu lakih komercijalnih vozila poput “partnera”, “boksera” i “bipera”. Veoma traženi su i modeli “Sitroena” – “berlingo”, “berlingo furgon”, “džamper”…

„Gaz“ sve popularniji

Laki kamioneti i kombiji ruskog “Gaza” koje prodaje “Verano motologistik” su sve traženiji. Dizel motori, robustnost i moderan dizajn, s dobro opremljenim kabinama, uz najnižu cenu na našem tržištu, pravi su hit.

Ipak, pravi bum u prodaji može se očekivati kada se ukinu carine na uvoz ruskih vozila, jer će tada, na primer, dobro opremljena “gazela nekst” koštati oko 11.000 evra sa dizel motorom.

Brojke

* 70 prodatih vozila „fijat fjorina“ je pokazatelj oporavka tržišta

* 12 odsto je povećana prodaja „opel komba“ prošle godine u Evropi

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)