Datum:

20.03.2015. 22:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3444 pregleda

Novi model Fijat 500 X svečano je predstavljen u italijanskoj ambasadi u Beogradu, a kompanija Fijat automobili Srbija je zvanično najavila novo ime kompanije koja će se od sada zvati FCA Srbija Kragujevac, saopštio je večeras Fijat.

Model Fijat 500X biće zvanično predstavljen na 52. Međunarodnom salonu automobila, koji će biti održan na Beogradskom sajmu od 20. do 29. marta.

Pretpremijeri je prisustvovalo više od 150 uglednih zvanica, uključujući ambasadora Italije u Beogradu Đuzepea Manza, zvaničnike vlade, predstavnike poslovnih asocijacija i druge ugledne goste.

Fijat 500X predstavlja novi kompaktni krosover iz porodice 500, koji obeležava evoluciju brenda, kao dodatni izraz tehnološke zrelosti.

“Kompanija FCA Srbija, najveći je izvoznik i investitor, koji odgovorno posluje u Srbiji i predstavlja pouzdanog partnera, od samog dolaska u Srbiju, pa sve do danas. Kao deo velike multinacionalne kompanije, FIAT Chrysler Automobiles, imamo veliku obavezu i odgovornost da zadovoljimo potrebe tržišta”, rekla je generalni direktor kompanije FCA Srbija Silvija Verneti – Blina.

“Proširenje portfolija kompanije izuzetno je važno za korporaciju i stoga nam je čast da ovom prilikom predstavimo novi model Fiat 500X”, dodala je ona.

Komercijalni direktor kompanije FCA Srbija Umberto Janućeli je istakao da Fijat 500X predstavlja savršen spoj tradicionalnog modela Fiat 500 sa modernim.

“Fijat 500X postoji u dve verzije. Prvu karakterišu prepoznatljivi, elegantni stilski detalji, a predviđena je za mlade, dinamične i gradske kupce. Druga verzija poseduje izrazito više terenski izgled i opremu i idealno je rešenje za ljubitelje odmora i aktivnosti na otvorenom”, rekao je on.

On je pozvao na predstojeći Međunarodni salon automobila na Beogradskom sajmu, gde će svi posetioci imati priliku da se pobliže upoznaju sa spektrom modela iz portfolija – FIAT, ALFA ROMEO, JEEP, FIAT PROFEŠIONAL.

Fijat 500X kombinuje udobnost sa visokim performansama.

Model 500X dolazi u dve verzije: prva, u nivoima opreme Pop, Popstar, Lounge poseduje osoben, elegantan stil i namenjena je mladim, dinamičnim i urbanim kupcima.

S druge strane, druga verzija u kros i kros plus nivoima opreme poseduje izgled i tehnologiju koji su karakterističniji za terenca i idelano je rešenje za one koji slobodno vreme vole da provode na otvorenom.

FAS je osnovana 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva.

Globalnim spajanjem FIAT-a i Chryslera, grupa nosi naziv FIAT Chrysler Automobiles (FCA), pa je i kompanija u Kragujevcu promenila naziv u FCA Srbija d.o.o. Kragujevac.

Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles grupe širom sveta.

Sa više od 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika.

U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona samo u nabavku najsavremenije opreme.

FCA Srbija je, takođe, generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, Lancia, FIAT Profešional, Jeep i Abarth.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)