Datum:

13.04.2017. 13:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kinesko-izraelski proizvođač automobila Qoros pre nekoliko dana objavio je rendere svog novog koncepta koji će premijerno biti predstavljen na Salonu automobila u Šangaju. Renderi nisu otkrili mnogo informacija, ali posednja objavljena fotografija ipak nudi više informacija.

Nazvan Model K-EV, ovaj koncept nastao je kao produkt saradnje između Qorosa i Koenigsegga. Švedska kompanija već je sarađivala sa svojim kineskim partnerima, a sada se udružila sa Qorosom kako bi se napravio plug-in hibridni pogon bez menjača.

Tačni detalji o pogonu ovog koncepta još uvek nisu poznati, ali bi se po dizajnu moglo zaključiti da će biti moderan i opremljen najnovijim tehnologijama. Što se tiče izgleda, njegova “galebova kriva” vrata sa vozačeve strane, kao i dva načina za otvaranje zadnjih vrata čine ulaz u kabinu jednostavnijim. Kabina je uglavnom napravljena od karbonskih vlakana, kako bi se smanjila težina, uz istovremeno povećanje rigidnosti i, kako kaže Qoros, dugotrajnosti.

Ovaj proizvođač navodi i mogućnost korišćenja Koenigseggovih resursa u svrhe masovne proizvodnje u bliskoj budućnosti. Proizvodnja bi mogla da počne 2019. godine, a sada je na redu premijera, koja će se održati u Šangaju, na salonu automobila koji počinje iduće nedelje.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)