Datum:

29.04.2018. 23:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bodo Bušman (62), osnivač i direktor tjunerske kuće koja već četiri decenije dorađuje Mercedesove modele, preminuo je u četvrtak nakon kraće bolesti.

Bušman je osnovao Brabus 1977, kao 22-godišnji student prava i poslovnog menadžmenta. Kompanija je brzo rasla, pa su se iz male radionice preselili u veće prostorije, u okviru prodajnog auto-salona i servisa u vlasništvu Bodovih roditelja.

Nova lokacija ostala je do danas sedište Brabusa.

Bušman je bio poznat po svojoj strastvenosti prema automobilima i poslu kojim se bavio.

“Nikad ne radite nešto zbog novca – već zbog strasti”, često je govorio.

Povodom Bodove smrti, kompanija je saopštila da zaposlenima u Brabusu veoma teško pada gubitak jednog takvog čoveka, koji je bio veliki vizionar i koji je ostavio značajan trag u auto-industriji.

Na mestu direktora Brabusa, zameniće ga njegov sin, Konstantin, koji je do sada u kompaniji bio zadužen za marketing i prodaju.

Firma Brabus svoju reputaciju je izgradila doradom automobila marke Mercedes-Benz, a kasnije i Maybacha i Smarta (svi brendovi su u vlasništvu Daimlera).

U 2016. oprobali su se i u tjunungu luksuzne električne limuzine – Teslinog Modela S, koji su predstavili na auto-salonu u Ženevi iste godine.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)