Datum:

11.04.2012. 22:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4802 pregleda

Svetske autokompanije, uključujući i „tri velikana“ iz Detroita, „Dženeral motors“ (GM), „Ford“ i „Krajsler“, predstavili su premijerno više od 30 modela na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku (od 6. do 15. aprila). Među novitetima se nalaze dugo najavljivan sportski automobil „SRT vajper“, novi sedan „linkoln MKZ“, ali i model „ševrolet impala“.

Sajam se održava u epicentru najvećeg američkog tržišta za prodaju kola, gde se godišnje isporuči stotine hiljada novih vozila, uključujući i najskuplje luksuzne automobile. Organizatori ove smotre očekuju više od milion posetilaca, hiljade novinara specijalista za autoindustriju i predstavnike autoindustrije u njujorškom izložbenom centru „Jakob K. Javits“.

Pred posetiocima se nalazi 30 svetskih premijera i ukupno oko 60 novih ili izmenjenih modela. Američki najveći proizvođač kola GM ima tako pet predstavljanja, uključujući i premijeru kompletno novog modela za 2014. „ševrolet impala“, kao i novi GMC „teren dinejli“, obnovljenu „šverolet traversu“, „bjuik inklejv“ i „kadilak SRX“.

Ford“ prikazuje model za 2013. „ford eksplorer sport“. Njegov brend „linkoln“ izlaže novu proizvedenu verziju MKZ, sa novim staklenim krovom. „Ford eksplorer“ opremljen je motorom od 350 konjskih snaga, zapremine 3,5 litara i ima strukturno unapređenu šasiju čime su popravljeni dinamika i sportski dizajn vozila.

Grupa „Krajsler“ pokazala je posetiocima sajma u „Velikoj jabuci“ novi proizvod izrađen u Detroitu „SRT vajper“ i unapređeni pik-ap „ram 1500“, dok je japanska „Tojota“ stigla sa konceptom vozila za koji mnogi veruju da će biti naredna generacija „avalona“.

Portparol „Dženeral motorsa“ Pat Morisej, naglašavajući da je ovogodišnji sajam u Njujorku veći od ranijih, objašnjava to činjenicom da „oživljava autoindustrija, a samim tim i prodaja“. Ova kompanija pokazuje svoja nova četiri brenda.

– Njujork je ogromno tržište za automobile i pruža velike mogućnosti za kompanije da pokažu sve dobro što imaju, sve najnovije proizvode – kaže Morisej.

Analitičari se slažu da je jedno od najvažnijih lansiranja – kompletno novi „nisan altima.“ Ovaj model je bio drugo naprodavanije vozilo na američkom tržištu minule godine, iza „Tojotinog“ automobila „kamri.“ U 2011 godini „Nisan“ je prodao oko 269.000 „altima“, 17,2 odsto više nego godnu ranije.

– Nova „altima“ će imati najmanju potrošnju goriva u tom segmentu i nadmašiće najbolje motore koje imaju vozila „GM“ i „Ford.“ Ovaj automobil će ponuditi energetsku efikasnost uporedivu sa onom koju ima manji kompaktni automobil „versa“ – navode analitičari. Među otkrićima izdvajaju se i novi pik-ap „ram 1500“ i „SRT vajper.“

Porše“ je u Njujork stigao sa dizel modelom „kajen“, dok „Hjundai“ prikazuje poznato sportsko-terensko vozilo „santa fe“, ali potpuno novi model za 2013. Korporacija „Subaru“ izlaže obnovljeni „legasi“ koji će prelaziti 32 milje po galonu goriva. Luksuzni brend „Infiniti“ pokazuje novo električno vozilo, a „Fisker“ novi električni sedan „fisker nina“.

Činjenice

* Sajam automobila u Njujorku se održava od 6. do 15. aprila

* Analitičari ocenjuju da je jedno od najvažnijih novih „lansiranja“ – kompletno novi „nisan altima.“

* Na tržište „Velike jabuke“ godišnje se isporuči stotine hiljada novih vozila

 Izvor: Ekipa ”Novosti”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)