Datum:

13.02.2013. 22:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 8956 pregleda

Novi “infiniti 50”, sportski sedan, debituje na Salonu automobila u Ženevi 5. marta sa svim preduslovima potrebnim za novi, snažniji juriš na sve zahtevnije tržište, pogotovo ono u kojem se vodi bitka za svakog kupca u, takozvanoj, premijum klasi širom Evrope.

Svečana ceremonija uvođenja nove generacije “infiniti” porodice – modela “50” za Evropu uključuje i prvi plod sporazuma o saradnji sa partnerom alijanse, “Dajmler AG”.

Direktor prodaje “infiniti” vozila za Srbiju u kompaniji “Grand motors”, koja uvozi i prodaje automobile ove marke, Miloš Stefanović najavljuje da će “50” za evropske kupce imati snažne i ekonomične motore.

– Među ovim motorima imaćemo i jedan sasvim novi dizel. Naravno, svi ovi agregati biće primereni potrebama i ukusima klijentele na Starom kontinentu – kaže za “Novosti” Miloš Stefanović, direktor prodaje “infiniti” vozila u Srbiji.

Da su očekivanja od ovog modela u kompaniji izuzetno velika, potvrđuje i jedan od čelnika.

– “Infiniti 50” je sportski sedan svetske klase sa linijom naprednih motora koji će jasno demonstrirati našu nameru da budemo glavni igrač u okviru evropskog premijum tržišta – kaže Bernard Loara, potpredsednik “infiniti” vozila za Afriku, Bliski istok i Evropu (AMIE).

Na svom prvom javnom nastupu van SAD, gde je imao svoju svetsku premijeru u januaru, u Detroitu – “infiniti 50″ najavljuje novi dizajnerski pravac u proizvodnom programu kompanije, u kojem će u budućnosti oznaku ” nositi sedan i kupe modeli, dok je značka” namenjena za “kros-overe” i SUV vozila. Istovremeno, “502 jača status brenda kao pravog tehnološkog lidera.

Snažan i prepoznatljiv dizajn modela “50” upućuje na “infinitijeve” sportske sedane iz prošlosti – čuvenu “trilogiju” koncept automobila (“Essence”, “Etherea”,” Emerg”, svi su predstavljeni na ranijim Salonima automobila u Ženevi), koji pomažu da se oblikuje njegova budućnost.

auto-Infiniti-Q50_2

“Infiniti 50” je na samom vrhu tehnoloških inovacija: prvi u svetu poseduje tehnologiju direktno prilagodljivog upravljačkog sistema (Direct Adaptive Steering). Dalji detalji o DAS tehnologiji će biti dostupni na Salonu automobila u Ženevi.

Osim “50”, na “Infiniti” štandu u Ženevi biće predstavljen i LE koncept, prvi “Infinitijev” 100 odsto električni automobil, kao i bolid trostrukog svetskog šampiona – formule 1 Sebastijana Fetela u svojoj “odeždi” za 2013, čime se potvrđuje nova era u partnerstvu sa “Infiniti Red Bull Racing” timom.

Tehnički detalji “50” za Evropu biće objavljeni na konferenciji za novinare.

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)