Datum:

10.09.2016. 20:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jaguarov dugoočekivani električni SUV dobio je zeleno svetlo za proizvodnju i očekuje se da će biti predstavljen do kraja ove godine. Na tržištu će se naći 2018. godine kao prvo električno vozilo iz ove kompanije. Osim toga, postoji vrlo verovatna mogućnost da će se zvati “E-Pace”.

U osnovi Jaguar E-Pace modela naći će se EV platforma koju je ovaj proizvođač uveo pre oko godinu dana, zajedno sa specijalnom verzijom Range Rover Evoque. Iako još uvek nije poznato da li će E-Pace imati isti pogon kao Evoque, smatra se da će debitovati sa baterijama većim od 70 kWh, što će mu obezbediti samostalno kretanje u rasponu od 450 do 482 km.

Pogon će činiti dva elektromotora – jedan na prednjoj, a drugi na zadnjoj osovini. Prednji bi mogao da razvija 114 KS, dok se očekuje da će zadnji biti nešto jači, to jest da će imati 195 konjskih snaga.

Iako ove brojke neće E-Pace učiniti rivalom Teslinom Model X-u, implementacija dva električna motora obezbediće mu slične sportske karakteristike kakve ima veći F-Pace, zahvaljujući tehnologijama koje će se naći u ovom vozilu.

U narednim nedeljama se o električnom Jaguarovom SUV-u očekuje više informacija.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)