Datum:

12.11.2011. 15:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 8345 pregleda

Posle godinu i po dana saobraćajnih gužvi večeras će u saobraćaj biti pušteno svih šest traka na mostu Gazela u Beogradu. Trostruko je povećano opterećenje mosta, što znači da će preko njega dnevno moći da prođe 200.000 vozila.

Svih šest traka na mostu “Gazela” u Beogradu, posle godinu i po dana saobraćajnih gužvi, biće otvoreno za saobraćaj večeras u 19 časova, saopštili su “Putevi Srbije”.

Završeni su radovi na rekonstrukciji glavnog raspona mosta, a radovi na delovima konstrukcije ispod mosta biće nastavljeni bez ometanja saobraćaja.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić rekao je da će druga faza radova na konstrukciji mosta biti završena do marta, a radovi neće ometati normalan saobraćaj u Beogradu.

Ministar je podsetio da su na putnom Koridoru 10 kroz Srbiju bila dva uska grla – most ”Beška” koji je već pušten u saobraćaj i ”Gazela” koja se po završetku prve faze radova večeras pušta u saobraćaj.

”Projekat je realizovan u saradnji Vlade Srbije i grada Beograda. To su bili prioroitet Vlade u ovom periodu”, podsetio je Mrkonjić.

Glavni izvođač radova na rekonstrukciji mosta, koja košta više od 50 miliona evra, jeste austrijska kompanija “Štrabag”, a podizvođači su firme iz Srbije.

Pripremni radovi na obnovi Gazele su počeli 15. marta 2010, a most je kombinacija grede i luka, dugačak 332 metra i širok 27,5 metara.

Most “Gazela”, preko reke Save, građen je od 1966. do 1970. godine kao deo autoputa kroz Beograd. Autoput preko Gazele je deo panevropskog koridora 10 kroz Srbiju.

“Putevi Srbije” su najavili da će otvaranju svih šest kolovoznih traka za saobraćaj prisustvovati gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, generalni direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i predsednik UO tog javnog preduzeća Zoran Lilić.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)